Citadelle Rouge
Ten ekskluzywny gin jest destylowany w Château de Bonbonnet, położonym w samym sercu regionu Cognac we Francji. W procesie destylacji wykorzystuje się 9 alembików, które mają około 50 lat i posiadają pojemność 25 hl. Surowcem bazowym jest destylat z pszenicy francuskiej. Jednakże, cechą szczególną tego ginu jest tzw. "progresywny napar", w którym 24 świeże owoce i rośliny nadają mu charakterystyczny smak. Bez dodatku barwników, dodatków czy cukru, gin zachowuje swoją czystość i autentyczność.
Wśród wybranych składników botanicznych znajdują się jałowiec, korzeń irysa, migdały, koper włoski, anyż gwiazdkowaty, skórki cytryny i pomarańczy, kardamon, fiołki, gałka muszkatołowa, kolendra, pieprz sześcienny, kora przyprawowa, lukrecja, cząber, pieprz syczuański, dzięgiel, kminek, rabarbar, żurawina, borówki i czarne porzeczki. Bukiet tego ginu jest intensywny, z nutami czerwonych owoców i delikatną nutą ciasta. Na podniebieniu ujawnia swoją złożoność, świeżość oraz idealną równowagę pomiędzy słodyczą a pikantnym pieprzem. Aromaty czerwonych jagód łączą się z orzeźwiającymi nutami rabarbaru, nadając ginowi owocową świeżość. Najlepiej smakuje jako gin z tonikiem."